stemă naţională a Moldovei

Privatization

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.gov.md

Linia telefonică de urgență: +375445122937

Atenție! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Ştiri din Moldova

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul
18 mai 2019, Cahul – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a alăturat iniţiativei Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova de a sărbători Ziua Europei în afara Chişinăului. Anul acesta, "Orăşelul European" a fost găzduit de „Capitala Naţională a Tineretului 2019” – municipiul Cahul.

Vizitatorii standului MAEIE din „Orăşelul European”, amplasat în scuarul Pieţei Independenţei de la Cahul, au avut posibilitatea de a fi informaţi despre Parteneriatul Estic, Acordul de Asociere și oportunităţile oferite de cooperarea RM-UE şi de a participa la quiz-urile de cultură generală pe tema integrării europene, fiind apreciaţi cu premii.

Vorbind despre integrarea europeană a Republicii Moldova, secretarul de stat, Daniela Morari a menționată că „doar prin efort comun, încredere, solidaritate putem reuși”.

Ediția 2019 a „Orășelului European" a celebrat câteva aniversări semnificative: 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere RM-UE și 5 ani de la intrarea în vigoare a regimului de călătorii fără vize în Uniunea Europeană.

Participarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene la eveniment se înscrie în lista activităţilor de celebrare a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic şi a oferit vizibilitate eforturilor întreprinse și rezultatelor atinse de țară noastră pe calea integrării europene, pe parcursul ultimilor ani.