stemă naţională a Moldovei

Privatization

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.gov.md

Linia telefonică de urgență: +375445122937

Atenție! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Noutăţi

Ședință informativă cu diaspora

Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus în comun cu membrii Diasporei s-au întrunit, la data de 20 aprilie a.c., într-o ședință informativ-consultativă. La ședință au fost discutate și apreciate programele lansate de Guvernul Republicii Moldova: Programul „DOR” Diasporă Origini Reveniri, Programul Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”.

Ședința a fost organizată cu scopul de a colabora mai activ cu Diaspora, în vederea implicării acesteia în implementarea proiectelor lansate în Republica Moldova.

În cadrul ședinței a fost accentuată importanța Biroului Relații cu Diaspora. Pornind de la obiectivele și principiile de activitate ale Biroului a fost reiterată misiunea și viziunea acestuia.

Participanții la ședință au discutat pe marginea Programelor „DOR” și „DAR 1+3”. Astfel, a fost apreciată importanța programelor de dezvoltare socio-economică a Republicii Moldova cu implicarea diasporei moldovenești, analizate posibilitatea, condițiile și termenul de aplicare la acestea.

Diaspora Republicii Moldova din Republica Belarus și-a împărtășit interesul de a rămâne conectată și de a interveni după posibilitate în evoluția proceselor socio-economice din țară.

Bucurându-se de prima săptămână mai caldă în Republica Belarus, totodată, luând în considerație săptămâna Floriilor la creștinii ortodocși, la finele ședinței, participanții au sădit puieți de plante decorative în curtea Ambasadei.