stemă naţională a Moldovei

Privatization

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.gov.md

Linia telefonică de urgență: +375445122937

Atenție! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Noutăţi

Participarea reprezentanților industriei turismului din Republica Moldova la Expoziția Internațională „ОТДЫХ-2019”

În perioada 3-6 aprilie curent Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) și 3 reprezentanți ai industriei turismului din țara noastră participă la cea de-a XXII-a ediție a Expoziției Internaționale a Serviciilor Turistice „ОТДЫХ-2019”, desfășurată anual la Minsk, Republica Belarus.

Oportunitățile turistice ale Republicii Moldova și pachetele turistice proprii au fost prezentate de companiile „PandaTur”, „Piligrim-Tur” și Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A.

Pe parcursul celor 4 zile expoziționale au fost realizate prezentări atractive și organizate degustări de vinuri și tombole cu premii. De asemenea, potențialul turistic al Republicii Moldova a fost promovat în cadrul Centrului de Informare organizat de către Ambasadă.

Participarea la Expoziția „ОТДЫХ-2019” a confirmat faptul că Republica Moldova devine o destinație turistică tot mai atractivă pentru turiștii belaruși, interesați de istoria, cultura, tradițiile și, nu în ultimul rând, vinurile și gastronomia moldovenească. Tot mai mulți operatori turistici belaruși intenționează să includă Republica Moldova în lista ofertelor sale turistice.

Printre primele rezultate deja obținute urmare participării la Expoziție menționăm 2 acorduri de parteneriat și colaborare semnate la 4 aprilie curent de către Președintele APIT Sergiu Manea cu conducătorii Uniunii Republicane a Organizațiilor Turistice și Uniunii Turistice din Belarus.

În cadrul ceremoniei de semnare, Ambasadorul Victor Sorocean a subliniat importanța dezvoltării relațiilor turistice dintre cele două state, pentru acesta în prezent existând toate precondițiile necesare.

Ediția curentă a Expoziției a întrunit reprezentanți ai industriei turismului din peste 15 state, Republica Moldova fiind pentru prima dată prezentă la acest eveniment expozițional.