stemă naţională a Moldovei

Privatization

E-services Registru Chamber

Adresa Ambasadei:
220030, or. Minsk, str. Beloruscaia, 2

Tel.: + 375 17 289-14-41
Fax: + 375 17 289-11-47

E-mail: minsk@mfa.gov.md

Linia telefonică de urgență: +375445122937

Atenție! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Noutăţi

Republica Moldova prezentă la Expoziția Internațională de Carte de la Minsk

În perioada 6-10 februarie 2019 Ambasada Republicii Moldova în Republica Belarus a participat cu stand de țară la cea de-a XXVI-a ediție a Expoziției Internaționale de Carte din or. Minsk, Republica Belarus.

Grație suportului oferit de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Uniunii Editorilor din Republica Moldova, pe standul țării noastre a fost expusă o colecție de carte din 44 titluri unice, în limba română și rusă, care au reprezentat producția editurilor „Prut Internațional”, „Cartier”, „Știința” și „ARC”.

Pe parcursul celor cinci zile expoziționale vizitatorii au avut posibilitatea să ia cunoștință de ultimele realizări din domeniul editorial-poligrafic din țară, dar și să se documenteze referitor la cele mai atractive destinații turistice din Republica Moldova.

Astfel, vizitatorii expoziției au remarcat standul Republicii Moldova prin colecția deosebită a cărților prezentate, în special fiind înalt apreciate albumele „Patrimoniul numismatic al Republicii Moldova”, „Icoane Mariale din secolele XVII-XX”, „Moldova. Oameni, locuri, bucătărie și vin” de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov, „Basarabia în actul unirii de la 1918” de Ion Țurcanu și Mihai Papuc, „Nicolae Milescu Spătaru – Dicționarul greco-slavo-român”, „Maria Bieșu. Anotimpurile scenei”, „Alfabetul cu povești” de Lică Sainciuc.

Menționăm că evenimentul a întrunit peste 440 de expozanți și participanți din 37 țări, inclusiv Republica Belarus, Federația Rusă, Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Suedia,, Cehia, China, Ungaria, Grecia, România, Republica Moldova, Ucraina, Azerbaidjan, Kazahstan, Israel, Polonia, Coreea, Emiratele Arabe Unite, etc.